Albert Roig

Event Planner and Chef

Amb vint-i-cinc anys d’experiència en el món de l’hostaleria, s’ha convertit en un excel·lent professional del sector. Finalista i guanyador de diversos certàmens com el Gastrònia o Summiller de l’any, entre d’altres. Actualment dirigeix l’empresa forEvents, dedicada a l’organització d’esdeveniments, assessoria i formació del sector de l’hostaleria.


Visita el meu perfil

Informació sobre mi

“L’èxit sempre està directament relacionat amb la formació”

FORMACIÓ REGLADA

  • Tècnic de grau superior en hostaleria i turisme a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils. Promoció 1993

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

  • Curs de summiller de 400 h organitzat per l’Associació d’empresaris d’hostaleria de Tarragona (AEHT) (2002-2003)

TALLERS I ACTIVITATS REALITZADES

  • Organitzador de la “Fira Gastronòmica de St. Martí de Montblanc”, des de la seva primera edició, on presento, dirigeixo i coordino la cuina en directe i les ponències que s’organitzen al recinte Firal de l’antiga església de St. Francesc (des de l’any 2008)
  • Disseny i execució del “Taller Tapes i aperitius de celebració”, realitzat a Valls, Torredembarra  i Montblanc. Taller realitzat a diverses instal·lacions i per diferents empreses i col·lectius.
  • Disseny i execució del “Taller de Tapes i Maridatge” (Torredembarra, abril del 2014)
  • Disseny i execució del “Taller de Gestió i administració de cuines” a Torredembarra, per l’empresa de Formació Vam consultors (febrer 2014).
  • Disseny i execució del “Taller Cuina de Nadal” per a l’ajuntament de Valls (Centre Cívic la Fusta), a l’escola de cuina El Gust és meu de Valls (desembre 2013).
  • Disseny i execució del “Taller Coaching de xocolata per a empreses”, al restaurant Club de Golf Barcelona (2010, 2011) , i per a Vam consultors al Restaurant El Molí del Mallol de Montblanc (2013).
  • Tallers infantils d’iniciació a la cuina a l’Escola Claret de Valls (2010, 2011, 2012 i 2013).
  • Disseny i execució de tallers de cocteleria per a empreses, amb format Coaching, per a les empreses Grup Gallina Blanca, Unilever, Seat…. al restaurant Club de Golf Barcelona (2010, 2011).
  • Disseny del “Taller de cocteleria clàssica i molecular”, realitzat amb l’empresa de Formació Vam consultors a Valls, Torredembarra i La punta de la Mora (2013). Taller realitzat, també a Valls, per l’ens públic Genera a Valls (2013).
  • Disseny i execució del “Taller de cuina d’estiu” a les instal·lacions de Casa Caritat, de Valls (maig 2010).
  • Muntatge i desenvolupament del “Monogràfic de la cuina i el vi”, activitat que casa la cuina de temporada amb el maridatge dels productes vitivinícoles dels celler col·laboradors. Se n’han realitzat un total de 80 (2000 – 2008).
  • Tallers d’iniciació al tast de vins per a les empreses Basf, Bayer, CEPTA i pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (2005 – 2008).
  • Participació a la Fira “Expro Reu”s amb la ponència de “Cuina d’avantguarda adaptada a la cuina tradicional catalana” (2007).
  • Participació a les Jornades CATWEEK de la Generalitat de Catalunya a Lituània (2006) i Vitòria (2007), jornades de promoció cultural, turística i gastronòmica de la ciutat de Tarragona, amb la realització de menús degustació representatius de la cuina catalana i dels productes autòctons de la nostra regió.
  • Tallers específics de cuina contemporània i aplicacions de noves tecnologies a l’escola d’Hostaleria de Cambrils, en el marc de les jornades professionals que cada any organitza el centre (2001 – 2006).
  • Tallers de cuina de Nadal i muntatge de taules per a mestresses de casa, per a l’Associació de veïns de Cala Romana – Tarragona (1999 – 2002)

CONCURSOS

  • Finalista al “Concurs de cocteleria Terrassa –Martini” (primavera 1990)
  • Participació al concurs “La nariz de Oro” (edició 2001 i 2002)
  • 1er Premi “Gastrònia” al Restaurant de l’any 2001, per l’associació Gourmets de Tarragona
  • Finalista al concurs de “Summiller de l’any” (edició 2003)
  • Premi al Cuiner de l’any per l’Associació Gourmets de Tarragona i la revista gastronòmica Gourmetour (edició 2006)

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

  • En l’actualitat treballo en les tres àrees següents:
    • Formació, amb empreses d’àmbit públic i privat, per a col·lectivitats i empreses.
      Dins d’aquesta àrea, treballo com a tècnic de la casa de forns i tecnologia Rational, com a tècnic assessor de l’ús i implementació d’aquesta tecnologia a les empreses que l’adquireixen.
    • Assessorament integral amb la implantació d’un pla d’empresa, estratègic, adaptat a cada empresa, treballant les àrees de gestió i administració i la creació d’eines de treball per a la millora de la productivitat, supervisió i seguiment tècnic.
    • Muntatge d’esdeveniments de tot tipus en format de càtering: celebracions d’àmbit familiar i d’empresa, fires i jornades tècniques i professionals.
  • Contractat com a Xeff executiu a l’empresa de càtering i esdeveniments La Violeta, de Vila-seca, per crear el seu pla estratègic amb el disseny de les eines per al creixement i desenvolupament del producte i la seva execució i resolució a destí (març 2014 – setembre 2014)
  • Restaurant Club de Golf Barcelona, treballador i responsable en les àrees de gestió i cap de cuina, participant de manera activa en el desenvolupament del producte, les cartes i el disseny de menús i d’altres activitats que s’ofereixen als clients dels diversos locals del que disposa el grup Mallol Restauració, amb seu a Montblanc (agost 2008 – Març 2014)
  • Gerent i copropietari del Restaurant “El Racó de la Cala”. Projecte gastronòmic de tretze anys on vaig desenvolupar totes les àrees del Restaurant. Les meves funcions, els primer anys, es varen centrar en el desenvolupament de les tasques de sala com a cap de sala, i vaig seguir amb la formació de summelleria i control del celler, participant en activitats de l’Escola d’Hostaleria de Cambrils, en l’àrea de creació de cartes i treball de sala, en tasques de formació participant com a establiment col·laborador d’estatges amb les escoles Joviat de Manresa, Escola d’Hostaleria de Cambrils, Escola d’Hostaleria de Les i les escoles d’Hostaleria Franceses de Lió i Marsella, que feien intercanvis amb les abans citades. Encarregat de la venta, organització i execució dels serveis de càtering que es realitzaven. Clients més destacats: Cambra de comerç de Tarragona, Mútua Matt, Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, APPORT, Subdelegació del Govern, etc. així com a particulars i empreses privades.
  • Cafeteria – Restaurant König, de Valls. Cap de barra i participació en el disseny de la carta de cafeteria i de cocteleria (Estiu 1994 – Hivern 1995)
  • Restaurant – Hotel Morros de Torredembarra. Segon cap de sala i responsable de celler (Hivern 1993 – Estiu 1994)
  • Restaurant – Hotel Casa Gallau de Cambrils (4 estrelles). Segon  cap de sala i encarregat de Banquets (Hivern 1992 – Hivern 1993)
  • Estage de cuina i servei d’un mes al Kirby College de Middelbrought, a Escòcia (Primavera 1993)
  • Hotel Pino Alto (4 estrelles). Barman de discoteca i encarregat de la línia de Buffet del servei d’esmorzars de l’Hotel (Estiu 1992)
  • Restaurant Can Bosch de Cambrils (1 estrella Michelin). Cambrer de Sala i restaurant on vaig realitzar les practiques de Sala de 4art Curs (Hivern 1990 – Primavera 1992)
  • Restaurant Masia Bou de Valls, ajudant de cuina a la zona entrants freds i postres (Hivern 1987 – Estiu 1990)

El nostre treball

Càtering - 90%
Formació - 80%
Consultoria - 70%
Humanitat - 100%

Les meves marques

Les marques i col·laboradors en qui confiem per fer el nostre treball



  • Restaurant Artik